Home / Business / Silviu Ispas, Managing Partner, Midas Media – Best Advertising: „Zi de Zi a fost împotriva curentului, a crescut când alţii scădeau!”

Silviu Ispas, Managing Partner, Midas Media – Best Advertising: „Zi de Zi a fost împotriva curentului, a crescut când alţii scădeau!”

Distribuie

Prezent alături de echipa care în urmă cu 14 ani punea temeliile cotidianului Zi de Zi, Silviu Ispas, Managing Partner în cadrul companiei de publicitate Midas Media – Best Advertising, a rămas şi în prezent unul dintre prietenii fideli ai ziarului conceput şi tipărit sub sloganul „O parte din viaţa ta!”.

Reporter: Ce vă amintiţi din momentele de acum 14 ani, mai ales că aţi fost şi unul dintre „naşii” cotidianului Zi de Zi?

Silviu Ispas: Îmi amintesc că în primul rând Târgu-Mureşul nu prea avea un cotidian, cu siguranţă nu unul modern. Şi asta a fost o necesitate – prieteni şi naşi sunt mulţi, dar puţini care să facă ceva pentru a rezolva o necesitate. Iar printre cei puţini se numără Aurelian (Aurelian Grama – n.a.). Pe partea de media, bineînţeles. Ce îmi mai amintesc de atunci? Că am avut îndoieli, că business-ul e unul greu, dar dincolo de calculele hârtiei Aurelian a avut curajul să o facă. A fost o reuşită, asta nu contestă nimeni.

Rep.: Aveţi tangenţă cu zeci, poate chiar sute de publicaţii. Din această perspectivă, cum aţi văzut evoluţia Zi de Zi în cei 14 ani de activitate?

S.I.: E uşor nedreaptă întrebarea… Pentru că în primul rând, fiecare piaţă locală are condiţii specifice. În al doilea rând, fiecare ziar local are management propriu, cu angajaţi proprii. Ca trend, Zi de Zi a fost împotriva curentului, a crescut când alţii scădeau, s-a modernizat şi s-a dezvoltat ca număr de ştiri şi pagini când alţii micşorau respectivele volume…

Rep.: De ce consideraţi că presa locală este importantă în ecuaţia numită mass-media?

S.I.: În primul rând, e singura care prezintă ştiri locale, reale, palpabile, singura care este interesată direct, zilnic, să informeze comunităţile locale. În general, în presa naţională toţi scriu acelaşi lucru despre un subiect, pe când presa locală e singura care preia informaţii de interes şi noi, în fiecare zi. Iar pe partea de online, site-urile de presă locală au cea mai mare creştere comparativ cu piaţa, ca număr de vizualizări, de accesări şi de click-uri. De aceea e importantă presa locală, că livrează informaţie palpabilă, care contează.

A consemnat Alex TOTH

 

 


De asemenea, verificati

Alertă alimentară! Chipsuri retrase de urgență de la vânzare

Distribuie Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.