Share

Home / Business / Cazuri noi de muncă nedeclarată

Cazuri noi de muncă nedeclarată

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii iunie 2018 au fost efectuate 34 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

Aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, munca de noapte, transmiterea datelor în revisal în termenul legal.

“Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 15 persoane care lucrau fără forme legale și o persoană care presta muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 20 agenți economici, din care nouă agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, din care 17 avertismente şi 18  amenzi în cuantum de 336.400 lei și s-au dispus 100 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate. Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: restaurante, fabricarea altor produse alimentare, comerț, lucrări de construcții, lucrări de instalații electrice, alimentație publică, fabricare mobilă”, a precizat jrs. Eva Man, inspector şef al ITM Mureş.

Totodată, la nivelul ITM Mureş, în cursul lunii iunie 2018 s-au desfășurat trei campanii după cum urmează: Campania o zi pe săptămână în unități care au ca obiect de activitate Fabricarea de mobilă, Comerț cu amănuntul al mobilei, Campania națională privind verificarea modului în care angajatorii au aplicat prevederile legale legate de modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și Campania națională privind verificarea modului de respectare de către angajatori a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea, executarea, înregistrarea și transmiterea în registrul general de evidență a salariaților a contractelor individuale de muncă cu timp parțial precum și a prevederilor legale privind registrul de evidență a salariaților.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Simon Maurer vorbește în premieră despre proiectul Maurer Residence din Târgu-Mureș

Primul ansamblu rezidențial de mare amploare dezvoltat în ultimii 30 de ani, în Târgu-Mureș Odată …

Share
Share