Share

Home / Social / Sprijin pentru şomeri

Sprijin pentru şomeri

În primele 4 luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureș au fost încadrate în muncă 1.619 de persoane, dintre care 881 de femei.

„Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 775 au peste 45 de ani, 300 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 216 au între 25 și 35 de ani, iar 328 sunt tineri sub 25 de ani (285 de tineri NEET). În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 834 provin din mediul urban, iar 785 de persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (489), urmate de cele cu studii profesionale (386), studii gimnaziale (344). Numărul celor cu studii primare este de (193), al celor cu studii universitare este de (160), iar cei cu școli postliceale sunt în număr de (47)”, se precizează într-un comunicat de presă remis de conducerea AJOFM Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: 9 percheziții efectuate de polițiștii mureșeni într-un dosar de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Poliţiştii din Mureş efectuează la această oră, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției …

Share
Share