ULTIMA ORĂ! Restricții ”relaxate” pentru restaurante, cafenele, hoteluri și săli de jocuri de noroc! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1454 Vizualizări

ULTIMA ORĂ! Restricții ”relaxate” pentru restaurante, cafenele, hoteluri și săli de jocuri de noroc!

Instituția Prefectului – Județul Mureș a transmis joi, 15 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în urma prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data curentă, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a adoptat la data curentă Hotărârea nr. 28, care are următoarele prevederi:

,,Articolul 1. Începând cu data de 15 octombrie 2020, își încetează aplicabilitatea Hotărârea nr. 27 din 12 octombrie 2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, urmând a fi puse în aplicare măsurile stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Articolul 2. Măsurile stabilite în Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 vor fi puse în aplicare prin raportare la rata de incidență cumulată a fiecărei localități, potrivit anexei parte integrantă din prezenta hotărâre, anexă care va fi actualizată în funcție de evoluția ratei de incidență la nivelul fiecărei unități administrativ – teritoriale.

Articolul 3. De aducerea prezentei hotărâri la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență răspunde Serviciul de monitorizare a instituţiilor publice şi situaţii de urgenţă din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş”, se menționează în comunicat.

În urma Hotărârii de Guvern nr. 865, adoptată în cursul zilei de miercuri, 14 octombrie, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00 – 23.00, în județele/ localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00 – 23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Totodată, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00 – 23.00, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00 – 23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

În ceea ce privește activitatea cu publicul a operatorilor jocurilor de noroc, aceasta este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mica sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

21 de localități, rată de incidență peste 1,5 la mie

În ceea ce privește situația ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori de la nivelul unităților administrativ – teritoriale din județul Mureș, se înregistrează rată de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori în următoarele localități: Apold, Bahnea, Bălăușeri, Bereni, Bichiș, Chețani, Crăiești, Deda, Eremitu, Fărăgău, Ghindari, Hodoșa, Lunca Bradului, Măgherani, Neaua, Saschiz, Tăureni, Vărgata, Vețca, Viișoara, Fântânele, Vânători, Ibănești, Gurghiu, Băgaciu, Sovata, Hodac, Breaza, Miheșu de Câmpie, Mica, Acățari, Sânger, Suseni, Târnăveni, Suplac, Crăciunești, Albești, Daneș, Bogata, Adămuș, Răstolița, Chibed, Grebenișu de Câmpie, Păsăreni, Sărățeni, Chiheru de Jos, Șincai, Petelea, Coroisânmărtin, Nadeș, Stânceni, Sângeorgiu de Pădure, Zagăr, Ogra, Gălești, Ceuașu de Câmpie, Pănet, Gănești, Sărmașu, Reghin, Sânpaul, Rușii Munți, Ideciu de Jos, Zau de Câmpie, Batoș, Șăulia, Pogăceaua, Solovăstru, Gheorghe Doja, Vătava, Glodeni, Sighișoara, Ernei, Mădăraș, Gornești, Ațintiș, Valea Largă, Beica de Jos, Sânpetru de Câmpie, Iclănzel și Miercurea Nirajului;

Localitățile cu rata de incidență mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori sunt următoarele: Băla, Livezeni, Cuci, Luduș, Voivodeni, Râciu, Iernut, Cozma, Band, Aluniș, Cucerdea, Lunca, Sâncraiu de Mureș, Cristești, Sângeorgiu de Mureș, Târgu Mureș și Ungheni;

Localitățile cu rata de incidență mai mare de 3/1000 locuitori sunt următoarele: Corunca, Sântana de Mureș, Brâncovenești, Papiu Ilarian.

Andreea ȚIȚIU

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE