Azi, Ziua Economiștilor din România! Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 526 Vizualizări

Azi, Ziua Economiștilor din România!

Ziua Economistului din România se marchează la data de 23 noiembrie, întrucât semnifică deschiderea primului curs universitar de economie politică din țara noastră, acesta fiind susținut de Ion Ghica, la data de 23 noiembrie 1843, la Academia Mihăileană din Iași, având ca temă importanța economiei politice. Ion Ghica a fost una dintre figurile proeminente românești ale secolului al XIX-lea, fiind președintele Academiei Române, dar și prim-ministru al României de cinci ori.

În cadrul celui de-al treilea congres al Asociației Generale a Economiștilor din România, din luna aprilie 1977, s-a stabilit ca această dată se reprezinte ziua în care se sărbătoresc economiștii români.

,,Dorim să ne exprimăm aprecierea și respectul pentru activitatea tuturor economiștilor, mai ales în această perioadă, în care întreaga omenire privește cu speranță către acești profesioniști pentru salvarea economiilor afectate de criză. Le dorim multă sănătate și le urăm succes, în continuare, în misiunea lor deosebit de importantă! La mulți ani!”, sunt cuvintele regăsite într-un mesaj al reprezentanților ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE