VIDEO. La Mulți Ani, M9! Quality television, obiectivul echipei lui Lucian Săcălean Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 843 Vizualizări

VIDEO. La Mulți Ani, M9! Quality television, obiectivul echipei lui Lucian Săcălean

În urmă cu un an, în martie 2020, o echipă entuziastă de profesioniști condusă de Lucian Săcălean, un nume pe cât de cunoscut pe atât de apreciat în mass media locală, demara un proiect media mult așteptat de mureșeni: Televiziunea M9. Astăzi, la 12 luni de la startul proiectului, Televiziunea M9 reprezintă atât un etalon al imparțialității, calitate din ce în ce mai rară în mass media actuală, cât și o sursă extrem de credibilă de informații, cu o grilă de programe și de emisiuni adaptată în permanență la cerințele telespectatorului modern.

Reporter: Dacă ar fi să faceți un bilanț al primului an de existență al Televiziunii M9 care ar fi acesta?

Lucian Săcălean, fondatorul Televiziunii M9: Evoluție! Astfel pot descrie primul an de activitate. Am plecat de la o grilă pe care am îmbunătățit-o constant, cu emisiuni și programe noi. Am fost în primul rând dinamici. A fost un an de familiarizare a publicului cu televiziunea, dar și a mediului politic, șefilor de instituții, al societății în general. Am dorit să propunem un proiect media independent, care să aducă calitate, emisiuni cu valoare și chiar cu întrebări incomode atunci când a fost cazul. Cred ca suntem singura televiziune din Mureș care a reușit să aducă dezbateri reale în fața telespectatorului. În acest sens ne-am dorit să ne respectăm misiunea primordială a unei televiziuni: informare corectă!

Rep.: Care a fost principala provocare a primului an de emisie?

L.S.: Recunosc că nu am avut o provocare, ci o combinație de mai multe provocări, care ne-au învățat să ne adaptăm, să fim flexibili, să fim solidari și mai ales să fim umani. Proiectul a plecat cu puțin timp înainte de pandemie, prin urmare pandemia ne-a prins la început de drum. A fost greu dar a fost și o oportunitate, pentru că deși a trebuit să ne reașezăm grila la scurt timp după deschidere datorită restricțiilor, am avut oportunitatea de a ne implica în proiecte educative și sociale. Astfel, am avut invitați care au oferit informații corecte despre pandemie și am derulat împreuna cu Inspectoratul Școlar Mureș un program de teleșcoală, din câte știu primul de acest tip din țară derulat cu o televiziune privată.

Normal că pandemia, restricțiile ne-au îndemnat să dezvoltăm activități la distanță, dar astfel am avut invitați valoroși care au oferit perspective deosebite într-un context greu. Dacă trebuiau să fie fizic aici… ar fi fost mai greu. O altă dificultate a fost colaborarea cu anumite instituții. În acest demers am constatat o deschidere mai mare dinspre București sau alte județe, decât unele din județul Mureș. Dar și aceasta a fost o oportunitate de a aduce produse noi telespectatorilor noștri.

Rep.: Ce înseamnă primul an de M9 în cifre?

L.S.: Nu am să traduc în cifre, dar vă pot spune că au fost multe, foarte multe ore de muncă, nopți nedormite, solidaritate colegială, investiții permanente în zona tehnică și în pregătirea oamenilor, un efort permanent de a fi ceea ce se traduce prin Quality television! 

Rep.: Ce ne puteți dezvălui despre ”binomul” resursă umană – logistică de la M9? Ambele sunt extrem de importante în funcționarea unei televiziuni…

L.S.: Sunt foarte importante. Avem o echipă tânără, competentă atât pe zona tehnică cât și pe partea de moderare – realizare emisiuni. Ne-am dorit să aducem produse noi, inedite, cu durată mai scurtă sau mai lungă, dar care oferă informații specifice și utile pentru un anumit public țintă. Avem colaboratori din Târgu Mureș dar ne bucurăm și de colaboratori din alte județe. Avem emisiuni realizate de jurnaliști, specialiști în diverse domenii, profesori universitari, avem emisiuni în colaborări instituționale. Toate acestea se întâmplă doar cu o echipă competentă și bine închegată.

Rep.: Ce urmează în perioada viitoare? O grilă nouă de programe?

L.S.: Da. Urmează o nouă grilă care va cuprinde emisiuni informative, interviuri și știri. E o structură suplă și dinamică cu calupuri de emisiuni pe diverse teme, astfel încât să acoperim așteptările mureșenilor. Ne dorim ca fiecare să se regăsească în programul nostru.

Rep.: La final, transmiteți vă rog un mesaj atât telespectatorilor M9, cât și colegilor și colaboratorilor instituționali.

L.S.: Ne dorim în primul rând să aibă încredere în noi. Prima premisă în relația cu telespectatorii este încrederea, că vor vedea emisiuni informative, bine realizate, că nu facem campanie pentru o forță politică sau alta, că, la noi, vor găsi calitate, onestitate și întrebări incomode. Ne dorim să aibă încredere că vom pune întrebările pe care ni le transmit. Ne dorim să aibă încredere că vom fi alături de ei și în momentele bune dar și în cele grele, cum a fost partea de început a pandemiei în care am lucrat în ciuda tuturor problemelor, și asta pentru că în primul rând ne-am dorit ca telespectatorii noștri să fie pe primul loc.

Au consemnat Alex TOTH & Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE