100 de vârstnici din București primesc meniuri tradiționale de Paște și alți 500 primesc ajutor material în Vinerea Mare Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

100 de vârstnici din București primesc meniuri tradiționale de Paște și alți 500 primesc ajutor material în Vinerea Mare

Fundația Regală Margareta a României și partenerii săi aduc spiritul sărbătorilor pascale în casele a 100 de vârstnici singuri din București. Acțiuni similare au loc și în alte localități din țară prin intermediul ONG-urilor sprijinite de Fundație prin Fondul pentru Vârstnici. 50 de seniori înscriși în programul social Telefonul Vârstnicului primesc tichete sociale în valoare de 200 de lei.

Peste 1 milion de vârstnici din țara noastră trăiesc singuri, mulți dintre aceștia fiind afectați de probleme de sănătate sau de lipsuri materiale. Pentru ei, sărbătorile nu înseamnă fericirea reunirii familiale, mese îmbelșugate sau liniște sufletească. În pragul sărbătorilor de Paște, Fundația Regală Margareta a României este alături de seniorii care se confruntă cu situații dificile de viață și care fac parte din programele Fondul pentru Vârstnici, Telefonul Vârstnicului și Generații, cu meniuri festive livrate la domiciliu, dar și pachete cu produse alimentare sau igienico-sanitare.

În Vinerea Mare, 100 de seniori din București  primesc meniuri calde tradiționale – ouă roșii, drob, friptură de curcan și pască – pregătite de City Grill, acțiune posibilă datorită generozității clienților grupului de restaurante, care pot contribui prin donarea unui „meniu în așteptare” la mesele de sărbători pentru vârstnicii singuri și cu venituri reduse. De asemenea, Fundația a pregătit pentru aceștia și pachete ce conțin alimente și produse necesare acestor zile, cu sprijinul sponsorilor:

  • Mega Image – cozonaci, produse alimentare și produse de igienă personală
  • Avicola Buzău S.A. – produse din carne Cocorico
  • Albalact – produse lactate
  • Agroserv Măriuța SRL – produse lactate Lăptăria cu Caimac
  • Alpha Ned 2000 Exim SRL – măști sanitare de protecție

Acțiunea de solidaritate se desfășoară cu implicarea a 35 de voluntarilor, printre care și angajați ai Adobe România, dornici să vină în sprijinul celor care nu mai au pe nimeni prin livrarea pachetelor direct la domiciliul acestora.

Astfel de acțiuni au loc și în alte localități din țară unde, alți 500 de vârstnici primesc ajutor material, prin contribuția partenerilor și a sponsorilor Metropolitan Life, Plas Anticorosion și Hochland România. ONG-urile cu serviciile sociale dedicate seniorilor sprijinite de Fundație sunt în județele Alba, Argeș, Bistrița, Brașov, Cluj, Constanța, Mureș și Tulcea.

Tot cu ocazia sărbătorilor pascale, 50 de seniori cu un trai precar din programul social Telefonul Vârstnicului primesc tichete sociale, fiecare în valoare de 200 de lei oferite de Compania Națională Loteria Română. Telefonul Vârstnicului este singura linie telefonică gratuită și confidențială dedicată persoanelor vârstnice, accesibilă la nivel național și prin intermediul căreia, de la debutul pandemiei, aproape 4000 de vârstnici au primit sprijin practic sau emoțional.

În urmă cu un an, în martie 2020, în contextul declarării pandemiei COVID-19, Fundația Regală Margareta a României a lansat Fondul pentru Vârstnici pentru a veni în ajutorul celei mai vulnerabile categorii de persoane, vârstnicii singuri și cu dificultăți materiale. Peste 9.000 de seniori din diverse zone ale țării, au primit până acum sprijin pentru a depăși cu bine această situație dificilă.

Persoanele fizice sau companiile care doresc să se implice în susținerea acțiunilor de sprijin pentru vârstnici, o pot face printr-o donație lunară de 2 Euro printr-un SMS cu textul SINGUR la 8844, redirecționarea a 3,5% din impozit, donații on-line sau direct în contul RO77BACX0000000129312250 sau printr-o sponsorizare.

Mulțumim tuturor celor care, în astfel de momente, și nu numai, aleg să fie alături semenilor și vă dorim sărbători cu lumină și pace sufletească.

ONG-uri beneficiare ale acțiunii de Paște

Asociația „Magic Seniors” – București

Asociația Caritas Mitropolitan Greco Catolic Blaj, Centrul de zi Cenade, jud.Alba

Asociația Diaconia Ajutor Internațional, Centrul de zi pentru copii – Brașov

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba, Filiala Reghin Centrul de zi Casa Maria II – Reghin, jud. Mureș

Asociația „Mâini Întinse” – Tulcea

Asociația „Oastea Domnului” – Gherla, jud. Cluj

Căminul pentru persoane vârstnice Mozăceni – DGASPC Sector 6, București

Dorcas Aid Romania – Cluj-Napoca

Filantropia Războieni, Centrul Sfântul Serafim Sarov – Războieni Cetate, jud. Alba

Fundația Buckner – Târnăveni, Mureș

Fundația Crucea Alb – Galbenă din România – Constanța

Fundația Inocenți, Centrul de Zi „Micii Inocenți” – Bistriţa-Năsăud

Despre Fondul pentruVârstnici

Fondul pentru Vârstnici a fost lansat în martie 2020, în contextul instaurării stării de urgență și al impunerii izolării sociale ca măsură de prevenție împotriva COVID-19. Fundația Regală Margareta a României a activat o rețea de servicii sociale și de suport, extinzând proiectele proprii și susținând ong-uri și initiative civice dedicate seniorilor aflați în dificultate. Până în prezent, Fondul pentru Vârstnici a deservit nevoile a peste 9.000 de seniori singuri și vulnerabili, din diverse zone ale țării, contribuind în acest fel la gestionarea crizei determinate de pandemie.

Despre Fundația Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României este o organizație neguvernamentală care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Încă din anul 1993, Fundația a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să combată izolarea și singurătatea și să ajute la creșterea calității vieții acestora, precum Fondul pentru Vârstnici, Seniorii Noștri, Clubul Seniorilor, Niciodată Singur, Campania Flori pentru Suflet, Telefonul Vârstnicului, Centrele Generații. Mai multe detalii pe www.frmr.ro .

(Comunicat de presă)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE