Camping pe 4.000 de metri pătrați, cu corturi, rulote și iaz într-o localitate mureșeană Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3363 Vizualizări

Camping pe 4.000 de metri pătrați, cu corturi, rulote și iaz într-o localitate mureșeană

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, într-o ședință care a avut loc în data de 2 iulie, că proiectul „Înființare camping și execuție branșamente utilități (apă-canal și electricitate)” propus a fi amplasat în comuna mureșeană Albești, satul Albești, Calea Baraților nr. 88 nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Ce prevede proiectul

Potrivit Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății Moon View SRL Albești, ”vine pe fondul cererii crescute privind îmbunătăţirea serviciilor de turism din zonă fiind destinată celor care preferă parcurile de campare” și prevede construirea unui camping și dezvoltarea unui ansamblu pavilionar, pe un singur nivel.

Amplasamentul va acoperi suprafața totală de 4.000 de metri pătrați care va fi delimitată astfel: zonă de recepție cu o construcție de 301 de metri pătrați cuprinzând bucătărie de vară cu terasă, spațiu de depozitare, grupuri sanitare și două cabine de duș, o zonă de parcare pentru 15 autovehicule, o zonă de 276 de metri pătrați pentru 10 corturi, o zonă pietruită de 800 de metri pătrați pentru 10 rulote, o zonă de 150 de metri pătrați dotată cu tobogan, leagăn și balansoar, cu destinația spațiu de joacă, o zonă de agrement de 250 de metri pătrați care va include un iaz și un teren de volei, o zonă de 82 de metri pătrați unde vor fi amenajate două grătare și o zonă verde de 600 de metri pătrați, cu gazon și arbuști.

”Construcția va fi realizată din fundații din beton armat, placă din beton la parter, pereți din cărămidă ceramică, luminator policarbonat, învelitoare din tablă profilată și șarpantă din lemn ecarisat. Finisaje interioare și exterioare: tâmplărie PVC și geam termopan, zugrăveală cu vopsea lavabilă, balustrade din lemn, jgheaburi și burlane pentru scurgerea apelor pluviale, trotuar perimetral de protecție”, se arată în documentul respectiv.

Conform aceleiași surse, proiectul prevede și ”racorduri și branșamente la utilități – apă, canal, energie electrică – și panouri fotovoltaice, care vor asigura apa caldă”, zona destinată rulotelor prevede ”prize pentru alimentarea cu energie electrică – minim 10 bucăți”, iar accesul pe amplasament se va face exclusiv din strada Calea Baraților din localitatea Albești.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE