VIDEO: Asistent maternal, cât câștigi și unde te poți angaja Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1244 Vizualizări

VIDEO: Asistent maternal, cât câștigi și unde te poți angaja

Dacă vrei să devii părinte de profesie, acum ai ocazia.  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș își dezvoltă rețeaua de asistenți maternali și face o selecție în vederea atestării și angajării persoanelor interesate.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului( DGASPC) Mureş în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) a demarat o nouă sesiune de recrutare, selecţie şi evaluare în vederea angajării de asistenţi maternali profesionişti în cadrul Proiectului ” TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” finanţat din fonduri europene.

Condiții de angajare

Potrivit informațiilor furnizate de Directorul adjunct al DGASPC Mureș, Deak Elida, proiectul vizează extinderea rețelei de asistenți maternali. Astfel, persoanele dornice să lucreze în acest sector de activitate trebuie să aibă minimum 18 ani, să aibă drept de folosinţă asupra locuinţei (demonstrat cu acte) să fie absolvenţi ai învățământului general obligatoriu, să aibă o stare de sănătate bună, să nu aibă antecedente penale şi să prezinte certificat de integritate comportamentală la sediul DGASPC.

Cum e plătit un asistent

Viitorii asistenți pot îngriji 2 copii cu vârsta între 0 şi 7 ani și trebuie să aibă o familie, adică experienţă de părinte, iar acolo unde e vorba de frați vârsta poate fi mai mare. Munca este recunoscută printr-un salar la care se adaugă 4 tipuri de sporuri, care țin de continuitatea activităților, numărul de copii luați în plasament, cât și starea lor de sănătate, dacă au sau nu un grad de handicap. Pe lângă acestea, se adaugă și alocația de plasament a copilului, în cuantum de 600 de lei, și alocația de stat. Salariul diferă în funcție de vechimea asistentului maternal și de numărul de copii de care se îngrijește acesta, și variază între 2000-2600 lei net.

“În județul Mureș, de la începutul lunii noiembrie 2018, am angajat 19 asistenți maternali profesioniști, până la finalul programului mai putem angaja încă 6. În prezent, în total avem 232 de asistenți, care se ocupă de aproximativ 500 de copii”, a menționat Deak Elida.

Este o muncă solicitantă și cu responsabilitate mare, dar sunt oameni care au facut o carieră din asta și s-au îngrijit de-a lungul timpului de zeci de copii. Dacă știi cum să comunici cu copiii și poți avea grijă de ei la fel ca un părinte, mai multe informații poți obține la sediul DGSPC Mureș de pe strada Trébely 7. Aici ai dreptul la consiliere și sprijin din partea specialiștilor, astfel încât să poți să îndeplinești toate obligațiile pe care le ai față de copiii de care ai grijă și să ai siguranța că faci o treabă bună.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE