TOP 7 modalități prin intermediul cărora te poți proteja de viroze Sanatate
  • gabriela.belean
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

TOP 7 modalități prin intermediul cărora te poți proteja de viroze

Odată cu apariția sezonului rece, și virozele își fac simțită prezența, ușor-ușor. Din păcate – însă – simptomele acestora pot fi foarte ușor confundate cu cele ale coronavirusului, așa că este bine să fii protejat din toate punctele de vedere, pentru a nu ajunge în ipostaza de a nu ști dacă e vorba despre o simplă viroză sau despre virusul nemilos.

Iată cum te poți proteja

1. Consumă vitamina C. De zeci de ani, vitamina C a fost folosită atât pentru proprietățile sale preventive, cât și pentru cele vindecătoare. Acest lucru este valabil, mai ales, în legătură cu bolile virale. Consumul zilnic al vitaminei, fie prin intermediul suplimentelor și/sau dietă, poate îndepărta virușii și poate reduce durata bolii.

2. Suplimentele cu vitamina D3. O altă vitamină excepțională pentru întărirea sistemului imunitar este vitamina D3. Cu toate acestea, conform ultimelor cifre, s-a estimat că aproximativ 42% din populația globală suferă de deficit de această vitamină. Acesta este motivul pentru care este deosebit de important să te asiguri că nivelul de vitamina D3 nu este unul prea scăzut.

Vitaminele sau remediile naturale par să ajute foarte mult, iar acestea vin la un preț foarte mic. Ca să îți faci o idee, pe Biove.ro vei găsi o gamă largă de suplimente și remedii naturale, atât pentru viroze, cât și pentru alte afecțiuni, diferite.

3. Socul previne apariția răcelii și/sau a gripei. Sambucus nigra cunoscut – generic –  sub denumirea de soc, este una dintre plantele cel mai frecvent utilizate în scopuri medicinale din lume. Pe lângă proprietățile medicinale, are un gust plăcut, ceea ce îl face util în crearea unui extract lichid din plante cu gust plăcut, potrivit pentru copii.

4. Utilizează uleiuri esențiale. Uleiurile esențiale au fost utilizate de mult timp pentru proprietățile lor antivirale puternice. Mai multe studii au susținut chiar această afirmație, dezvăluind că anumite uleiuri esențiale pot ajuta la prevenirea gripei și a altor viruși. Ce uleiuri esențiale au proprietăți antivirale?

·         eucalipt

·         lămâie

·         rozmarin

·         bergamotă

·         arbore de ceai

5. Crește aportul de usturoi. Pe lângă faptul că oferă o aromă delicioasă mâncărurilor de toate felurile, usturoiul este bine-cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antivirale. Prin zdrobirea sau mestecatul usturoiului, acesta produce un compus cunoscut sub numele de alicină. Acest compus este ceea ce – în cele din urmă – ajută la întărirea sistemului imunitar.

6. Ai grijă ca mediul în care stai să fie unul curat, iar aerul pe care îl inspiri, la fel. Unele cercetări sugerează că aerul din casă este mai toxic decât aerul din exterior. Este important să iei asta în considerare, deoarece oamenii se auto-carantinează sau evită aglomerația.

7. Avertismente și precauții în legătură cu dezinfectantele de mâini. Utilizarea dezinfectantelor pentru mâini, de mai multe ori pe, zi nu s-a dovedit a fi mai eficientă decât spălarea mâinilor. Stai departe de utilizarea excesivă a dezinfectantelor.

Așadar, iată că există câteva moduri cât se poate de simple, care îți vor oferi un plus de protecție în lupta cu virozele. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE