Târg de Crăciun la 222 de kilometri de Târgu Mureș Stiri regionale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4862 Vizualizări

Târg de Crăciun la 222 de kilometri de Târgu Mureș

Peste 200 de artizani din judeţul Maramureş s-au înscris să participe la un târg de Crăciun programat să aibă loc într-un spaţiu neconvenţional din municipiul Baia Mare, a declarat vineri seara, pentru AGERPRES, organizatorul evenimentului, Sorin Orzac.

„Surpriza e uriaşă, sincer nu ne-am aşteptat la un număr atât de mare de persoane interesate să participe la Târgul de Crăciun, primul de acest gen care-l organizăm într-un spaţiu neconvenţional, în Grădina de Vară La Tour din centrul vechi al municipiului Baia Mare. Cum spaţiul clădirii nu e chiar foarte generos cu noi, cred că vom fi nevoiţi să facem o selecţie din care probabil o să rămână 20-30 de artişti. Cei selecţionaţi vor aduce în atenţia publicului decoraţiuni de Crăciun, executate manual, adică produse unicat în diverse forme, culori şi concepte care să placă vederii. Locul în care urmează să aibă loc expoziţia e în curtea unui complex de clădiri ce datează din secolul al XVIII-lea, cred, şi asta o să dea un farmec aparte întregului târg, iar atmosfera zilnică o să fie una de sărbătoare”, a spus Sorin Orzac, reprezentant al Asociaţiei Întreprinzătorilor Maramureş (AIM).

Acesta a mai precizat că Grădina de Vară La Tour va fi luminată feeric, mesele de expunere şi spaţiul vor fi oferite în mod gratuit artiştilor pentru a veni în sprijinul acestora, mai ales că pandemia le-a redus vertiginos veniturile din activităţile de manufactură.

Ineditul „Târg de Crăciun” este programat să aibă loc în perioada 1 decembrie-7 ianuarie, pentru a acoperi şi Crăciunul pe rit vechi.

Deocamdată, acest târg e singurul anunţat până acum să aibă loc în Baia Mare, în perioada premergătoare Crăciunului şi Anului Nou.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE