Vrei încălzire și apă caldă SMART? Pompele de căldură de la Seiv Instal sunt soluția Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 627 Vizualizări

Vrei încălzire și apă caldă SMART? Pompele de căldură de la Seiv Instal sunt soluția

O pompă de căldură este o soluție complet ecologică de încălzire și apă caldă menajeră. Nu se mai arde combustibil sau gaz, iar energia electrică se produce într-un mod regenerabil. În general, pompele de căldură reduc cu 70% emisiile de CO2.

Cum funcționează o pompă de căldură

O pompă de căldură transferă căldura din mediul exterior la interior, folosind electricitate. De unde poate extrage o pompă de căldură energie iarna? Din aerul exterior, apă sau pământ. Din punctul de vedere al științei, căldura nu este exact ceea ce suntem obișnuiți să ne imaginăm, chiar și la -15° C, există căldură care se poate folosi, dar în cantități mai mici decât la +20° C. Absența completă a căldurii este posibilă numai la -273° C, când mișcarea moleculelor și atomilor se oprește.

Cum reușește pompa de căldură să extragă energie din mediul exterior? Cu ajutorul agentului frigorific, care trece prin circuitul pompei de căldură, fierbe la presiune scăzută și trece de la stare lichidă la o stare de gaz, în timp ce absoarbe căldură cu potential scăzut din mediul înconjurător. Agentul frigorific este distribuit la schimbător unde, la rândul său, este distribuit către dispozitive de încălzire: radiatoare și convectoare la temperaturi scăzute, unități de ventiloconvectoare sau încălzire prin pardoseală. O pompă de căldură poate încălzi apa până la + 55° C.

Cum poți economisi cu ajutorul unei pompe de căldură?

Cel mai mare avantaj al pompei de căldură este eficiența ridicată: prin consumul 1 kW electric, aceasta poate produce 4 kW termici, în funcție de coeficientul de performanță COP. Dacă ar fi să comparăm o pompă de căldură cu un boiler electric, care pentru 1 kW electric produce tot 1 kW termic, amortizarea unei investiții într-o pompă de căldură este foarte rapidă.

Ce tipuri de pompe de căldură există

Pompa de căldură aer-apă este cea mai uzuală și simplu de montat. Are o componentă care se montează în afara locuinței, ca unitatea exterioară a unui aparat de aer condiționat puțin mai mare. Unitatea exterioară absoarbe energia din aer în agentul frigorific, ca apoi să o transfere în interiorul locuinței.

Pompa de căldură apă-apă folosește energia dintr-un râu sau puț subteran pentru a extrage căldură pe tot timpul anului. Aceasta necesită un studiu mai complex, deoarece este necesar un calcul exact pentru debite minime de apă și verificat cu câte grade va fi afectată sursa de apă pentru a nu dezechilibra fauna și flora din zonă.

Pompa de căldură sol-apă (denumită și geotermală) extrage energia din pământ. Această sursă de energie este cea mai stabilă, deoarece temperature pământului variază foarte puțin pe timpul anului. Trebuie avut în vedere că pentru această soluție este necesară introducerea serpentinelor prin care circulă agent termic. Pentru extragerea energiei din pământ forările pot fi ori pe orizontală, ori pe verticală în adâncime – forările implică un cost adițional pompei de căldură.

De reținut

Pentru a lua o decizie corectă este cel mai bine să discuți cu un specialist. Pompele de căldură pot fi configurate în foarte multe feluri și nu există două soluții la fel. Dacă la exterior pot extrage căldură din aer, apă sau sol, la interior pot fi cu boiler pentru producerea apei calde menajere sau în regim instant, le putem conecta la panouri solare, panouri fotovoltaice, pot funcționa cu radiatoare, încălzire în pardoseală, ventiloconvectoare sau răcire prin tavan. Flexibilitatea acestor sisteme este atât de mare, încât dacă vrei să fii sigur că ai ales soluția potrivită pentru locuința ta, este bine să discuți cu un specialist în domeniu.

– Daikin produce cu succes pompe de căldură Daikin Altherma de peste 50 de ani, care sunt utilizate în toată Europa și nu numai.

– O pompă de căldură aduce economii semnificative în ceea ce privește costurile de exploatare prin intermediul tehnologiilor inovatoare de încălzire și al utilizării surselor regenerabile de căldură.

– Toate funcțiile necesare sunt într-un singur sistem: încălzire, aer condiționat, apă caldă (cu posibilitatea conectării unui colector solar) – cu cel mai adaptiv și convenabil control. Versatilitatea aplicării – atât pentru clădirile noi, cât și pentru proiectele de renovare și modernizare, existând posibilitatea conectării pompelor de căldură la panouri fotovoltaice.

– Posibilitatea de a folosi pompa de căldură ca unică sursă de încălzire sau ca soluție de încălzire pe două zone – în combinație cu sistemele de încălzire prin pardoseală, radiatoare (temperatură ridicată sau scăzută) etc.

– Control de la distanță prin intermediul unui controler online folosind smartphone-ul – puteți să setați modurile și funcțiile necesare și să controlați complet consumul de energie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE