VIDEO: Plan pentru salvarea Restaurantului Cornești de la Platoul Cornești Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2860 Vizualizări

VIDEO: Plan pentru salvarea Restaurantului Cornești de la Platoul Cornești

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș vor dezbate și ulterior vor decide, într-o ședință viitoare de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării proiectului ”Modificarea prevederilor PUZ stabilire reglementări și reconformare clădire cu funcțiunea de servicii alimentație publică și construire anexe necesare funcționării aprobat prin Hotărârea Consiliului Local 331/2017.”

Demolare și reconstruire

Investiția va fi realizată de SC Meeru Investment SRL, pe strada Verii nr. 55 din Târgu Mureș, iar în prezent proiectul se află în dezbatere publică, pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, secțiunea Informații publice – Arhitect șef – Urbanism – Documentații urbanism PUZ/PUD – Aflate în dezbatere publică.

Practic, proiectul vizează reamenajarea, extinderea și reintroducerea în circuitul HoReCa a Restaurantului Cornești de la Platoul Cornești.

”Toate investițiile făcute de Primăria municipiului Târgu Mureș aduc populația locală sau vizitatori în zonă. Lipsesc amenajările de alimentație publică de calitate. Proprietarul imobilului fostului Restaurant Cornești dorește să îl reamenajeze, extindă și să diversifice activitatea pentru a oferi servicii de calitate”, se menționează în Memoriu tehnic al proiectului, document realizat în luna mai 2022 de către o echipă de arhitecți și proiectanți de la SC Arhitecton SRL.

Potrivit aceleiași surse, proprietarul clădirii restaurantului ”dorește să o refacă și să ofere servicii de alimentație publică pentru adulți și minori, cu servicii conexe”, fiind obținute atât avizul Comisiei Tehnice de Urbanism și Avizul Prealabil de Oportunitate eliberate de Municipiul Târgu Mureș, ”în care se recomandă reglementarea terenului din incintă, conform noii teme de proiectare. ”

Terenul beneficiarului lucrării este evidențiat în C.F. 129131/Târgu Mureș, nr. cad. 129131, fiind un teren intravilan, cu curți și construcții, în suprafață de 2.291 de metri pătrați, construit cu o clădire subsol plus parter – plus mansardă, compusă din: subsol (2 depozite), parter (sală de consum, coridor, 2 WC-uri, coridor, birou, vestiar, 6 magazii, bucătărie, spălătorie vase, cameră frigo, 3 terase) și etaj (2 mansarde cu 2 magazii, 2 camere, 2 WC-uri, 2 holuri).

”Beneficiarul dorește să aduca la gloria inițială clădirea și renumele de loc select de petrecerea timpului liber. Clădirea restaurantului, construită la începutul secolului XX, sub influența stilului Secession, folosită la poligon de tir și restaurant, a suferit mai multe intervenții în timp, unele distructive. Nu a fost folosită de mai mulți ani și are probleme statice, de finisaje, acoperiș. Deoarece starea clădirii este deplorabilă, aceasta va fi demolată integral. Se vor inventaria elementele valoroase și se vor restaura pentru refolosire. Se va reconstrui volumul inițial cu elemente de stil identice cu cele existente și cu un volum nou în zona posterioară. Se vor amenaja parcări și spații tehnice în subsol și se va folosi tot volumul construcției cu funcțiuni de loisir. Funcțiunile dorite sunt alimentație publică în spații închise și terase, anexe necesare funcționării acestora, locuri de joacă pentru copiii”, se mai menționează în Memoriul tehnic al proiectului.

Informații despre investitor

Conform portalului www.listafirme.ro, Meeru Investment SRL Târgu Mureș funcționează din data de 7 iulie 2015, are ca obiect de activitate ”închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare propria sau închiriate” și este deținută de către Fiko Istvan, care are și calitatea de administrator, alături de Camelia Codrenuț.

În primii cinci ani de activitate, cifra de afaceri a societății a fost de zero lei, iar apoi, în 2020 de 44.465 de lei și de 118.012 de lei în 2021, an încheiat cu un angajat și cu profit net de 71.674 de lei.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE