6 luni, 70 la sută mai mult Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

6 luni, 70 la sută mai mult

Guvernul a decis ieri mărirea taxei la importul de carne de pui de la 45% la 70%, pe o perioadă de şase luni, cu scopul de a proteja producţia internă, pentru că, din cauza focarelor de gripă aviară, stocul intern a crescut foarte mult în ultimele luni. Această măsură a fost adoptată cu acordul Comisiei Europene. Actul normativ prevede ca taxa de 70% pentru importul de carne de pui va fi aplicată până la data de 15 august 2006. Hotărârea adoptată ieri prevede scurtarea listei mărfurilor care beneficiază de exceptarea sau reducerea temporară a taxelor vamale de import. Taxele vamale pentru importul de carne de porc nu se vor modifica. Printre produsele agricole care nu vor mai beneficia de exceptări sau reduceri temporare a taxelor vamale de import se numără: florile, usturoiul, legumele uscate, ardeii, carnea de porc mistreţ. De asemenea, au fost excluse din listă anumite produse care se pot realiza în România, ca urmare a modernizării şi a investiţiilor recente, precum şi produsele care au o pondere mică la importul din ţările UE. (S.S.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE