Înlocuiri de podețe pe linia CFR Toplița – Stânceni Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 250 Vizualizări

Înlocuiri de podețe pe linia CFR Toplița – Stânceni

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, în luna ianuarie 2024, actualizarea Deciziei etapei de încadrare nr. 13672 din 1 septembrie 2020 aferentă proiectului ”Reparații linia CF 400 Toplița – Stânceni (de la kilometrul 183+954, la kilometrul 192+945 liniile 2, III, 4 și aparatele de cale nr. 1, 3, 9, 5/7, 2, 8, 14 și 4/6 din Toplița propus a fi realizat în extravilanul comunei Stânceni, intravilanul localității Ciobotani – comuna Stânceni, respectiv în municipiul Toplița, titular Societatea Națională de Căi Ferate CFR SA – Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov.

Obiectivul investiției îl constituie liniile de primire – expediere 2 – 5 din stația Toplița și linia curentă Toplița – Stânceni, inclusiv segmentul de linie cuprins între semnalul de intrare X al haltei de mișcare Stânceni și schimbătorul de cale nr. 1.

”Linia este simplă, electrificată, face parte din domeniul public al statului și se află pe o secție de cale ferată interoperabilă”, se menționează în document.

Modificări în proiect aprobate de Agenția pentru Protecția Mediului:

– Se prevede înlocuirea podețului existent la kilometrul 185+412, pe linia CF 400 Toplița – Stânceni, pe pârâul Ciobul, cu un podeț nou, tip monolit, din beton armat.

– Se prevede înlocuirea podețului existent la kilometrul 185+560, pe linia CF 400 Toplița – Stânceni, pe pârâul Valea fără nume, cu un podeț nou, tip monolit, din beton armat.

– Se prevede înlocuirea podețului existent la kilometrul 186+092, pe linia CF 400 Toplița – Stânceni, pe pârâul Valea fără nume, cu un podeț nou, tip monolit, din beton armat.

Executantul lucrărilor este societatea Consis Proiect SRL București.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/ro/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE