Conspirationistii Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 78 Vizualizări

Conspirationistii

Pentru ei nu exista întâmplari. Doar efecte ale unor interese ascunse, care le scapa pe moment, dar le bauiesc cu multa pasiune. De ei e plin orice oras important. Sunt instalati în special în functii importante si totul le pare suspicios.
Practic nu exista material mai dur pe care ziaristii sa îl scrie si care sa nu fie întors pe toate fetele. Eu sau colegii mei suntem mai mereu sunati si interogati. Pentru ei, conspirationistii, nu mai exista interes jurnalistic si nici întâmplare. Orice articol, pentru ei, este produsul unor jocuri, interese si planuri obscure. Mi-e greu sa îi numesc pentru ca sunt prea multi. Majoritatea. si sunt sefi. Nu mai departe de ieri, când a aparut articolul despre iminentul faliment al unei societati importante, multi si-au dat în petic si au pus în functiune "firul rosu".
Relevanta acestui fapt nu este "presiunea" pe care într-un fel sau altul o exercita asupra jurnalistilor. Important e ca poarta tarele unei perioade negre a societatii sibiene. Una în care nimic nu era curat, dezinteresat. Prin urmare, îsi conduc institutiile în fruntea carora au fost numiti cu teama unor permanente jocuri care sa le roada scaunele, lucrând de asemenea cu dedesubturi si bârfe ce nu se mai poarta nici macar la Radio sant. Traverseaza strada uitându-se mereu peste umar si pun la cale tot felul de scenarii prostesti, uneori chiar puerile. Iar prin zvonurile pe care le creeaza, în micul burg sibian ies povesti de toata minunea, de toata jena, inutil, dar daunatoare. În special pentru ei, pentru modul lor de a gândi si a ne conduce.
Ramasi cu mintea în era securistilor "bubulizati" se agata cu disperare de un sistem imaginar, pe care se zbat din greu sa îl priceapa, desi tot ei îl schiteaza. "Conspirationisti" e, oarecum, cam mult spus. Dar asta e rangul la care s-ar multumi sa fie ridicati.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE