Anticipate şi Partid Popular Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Anticipate şi Partid Popular

3140_aurelian-grama.gifA căzut vălul de ceaţă pe care nu mi-l explicam. Să-l vezi trei zile pe Tăriceanu, ore-n şir la Realitatea TV, mi-a provocat amintiri năstasiene. Parcă eram în epoca Întâiului Arogant al Ţării. Mesajul a fost însă clar: le-a adunat pe femeile liberale şi, chiar dacă a şicanat-o pe Mona Muscă, i-a deschis drum pentru al treilea mandat Noricăi Nicolai. Asta, sâmbătă. Nu ştiu dacă le-a spus să nu bârfească sau să nu se păruiască cu femeile sau soţiile democraţilor. Cert este că le-a explicat necesitatea fuziunii PNL-PD.
Duminică, când tot românul e acasă, la amiază, în familie, Călin Popescu Tăriceanu s-a aşezat cu noi la masă. Clar, integrare, clar, Legea administraţiei publice, conforme UE, evident Legile Sănătăţii prin asumarea răspunderii guvernamentale în Parlament. Şi, sincer, cea mai mare surpriză, scoaterea la concurs a 8.500 de posturi de funcţionari europeni în ministerele din Bucureşti, pentru absolvenţii atât de inovatoarelor facultăţi de studii europene, studii politice, business, integrare, management. Cu 75 la sută salarii mai mari decât restul lumii. Ar fi fost mult, mult mai bine dacă le dădea coeficient de succes la implementarea proiectului european. Poate mai târziu… E primul semnal că dacă n-am ştiut să cheltuim 800 de milioane de euro din fondurile de preaderare anul trecut, n-avem cum să cheltuim patru miliarde anual, din 2007.
Luni, craiul de Călin, pre numele său de alint Kuki, la braţ cu două muze liberale, a fost invitat pe scena Premiilor Tineretului Liberal. Într-o euforie generală, tinerii care speră să apuce şi ei din bucuriile guvernării, au fost atenţionaţi de premierul aflat la a cincea căsnicie că şi ei trebuie să se pregătească de-o căsătorie, fuziune.
Marţi, a căzut vălul de ceaţă pe care nu mi-l explicam.
Biroul Permanent al PD, în conferinţă de presă, transmisă tot în direct la Realitatea TV, prin vocea primarului de Cluj, Emil Boc, democraţii şi-au prezentat calendarul politic al anului 2006. Integrare, administraţie publică, legile sănătăţii şi extrem de mediatizata şi controversata fuziune.
Mai mult, 15 iulie 2006 este dată ca ziua în care va fi organizat Congresul de fuziune al PNL – PD într-un pol politic de centru dreapta, afiliat la valorile Partidului Popular European. Generoşi, democraţii au propus un sistem de paritate în noua structură. Cei ce se vor opune din diverse motive, maxim vor ieşi din scenă. Toboganul pe care cade PSD, tinde să devină o prăpastie…
P.S. Anticipatele devin şi ele o certitudine. Iar întoarcerea lui Valeriu Stoica un semnal demn de urmărit.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE