Politica murdareste terenul de baschet! Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Politica murdareste terenul de baschet!

11391_borsan.gifOrice onest iubitor al sportului se întreaba ce rationamente absurde au putut generat dihonia din jurul echipei de baschet BC Mures. Pentru ca, la urma urmei, cu totii vorbim de sustinere, de implicare, de participare si devotament fata de o echipa competitiva care aduce traire, mândrie acestei zone. Cred ca au fost contactati si multi alti oameni de afaceri, manageri ai unor societati comerciale sau cunoscuti ca devotati fenomenului sportiv. Se facea vorbire atunci de situatia materiala precara cu care se confrunta clubul, de lipsa de resurse adecvate unei competitii de înalt nivel, de munca ,,patriotica" prestata de multi dintre cei aflati în esalonul administrativ al clubului de baschet. Mi s-a spus ca exista o sustinere din partea Primariei si a Consiliului local Târgu-Mures (câteva sute de milioane de lei, daca nu ma însel) dar, evident, e nevoie de mai mult. Ca fost sportiv de performanta, stiu ce eforturi sunt necesare, stiu ca e nevoie întotdeauna de mai mult. De aceea, m-am implicat material si emotional ori de câte ori am fost solicitat si am considerat ca merita promovat un domeniu al sportului muresean.
Între timp, i-am zarit în tribune la meciurile de baschet pe câtiva politicieni care pozau strategic salilor pline. I-am vazut dar nu facea nimeni vorbire de suportul acordat clubului de baschet. O activitate care genereaza succes atrage profitorul politic, iar fotografia din tribuna oficiala se vinde bine, mai ales când echipa se bucura de succes. Am aflat de reprezentantul UDMR din consiliul de administratie si, mai nou, de un afisaj cinic postat în Sala Polivalenta din Târgu-Mures conceput în termeni pur electorali – ,,Votati pentru baschetul muresean"…
Am aflat, de asemenea, de oferta Primariei si a Consiliului local Târgu-Mures de a sustine activitatea competitionala a echipei de baschet printr-o asociere care ar aduce circa 7 miliarde de lei în vistieria clubului. Asocierea respectiva a ramas la stadiul de oferta înca din luna august a anului trecut. În schimb, mass-media a facut vorbire de respingerea acestei sustineri din partea orasului, la nivelul consiliului de administratie al B.C. Mures speculându-se ca acest subiect ar politiza, în preajma campaniei electorale, activitatea echipei de baschet si sportul în general.
Evident, ca om de afaceri, înainte de toate privesc pragmatic acest subiect. Cine îsi permite sa renunte la cele 7 miliarde de lei, invocând argumente subiective si emotionale, fie are deja banii respectivi, fie interesele din umbra sunt cu mult mai mari decât respectiva suma. Cum, în opinia mea, nu ai cum politiza activitatea echipei cu bani din bugetul local al orasului, si cum influenta domnului ministru Borbely Laszlo este permanenta (prin omul de casa al UDMR, presedinte al B.C. Mures, Szalkai Jozsef) si palpabila, implicit în fotografia rânjita de la tribuna oficiala, se pare ca politizarea exista deja si este cât se poate de evidenta. Probabil, cei în cauza nu doresc sa altereze aceasta politizare si resping 7 miliarde de lei evitând astfel ca cineva din exteriorul acestei trambuline electorale sa strice socoteala apropiatei campanii electorale. În acest timp, în majoritatea municipiilor resedinta de judet din România, primariile si consiliile locale sustin, dupa putinte si buget, cele mai importante domenii si competitii sportive. Acolo sprijinul este considerat normal si obligatoriu. La Târgu-Mures, suntem însa absolut originali si respingem însasi oferta de sprijin. Pe de o parte este respinsa iar pe de alta parte este incriminata lipsa de sprijin. Cine sa mai înteleaga?!
Ca om de afaceri, ma întreb însa cum voi putea sustine echipa, cu buna credinta, stiind ca implicarea mea se va traduce în consolidarea acestei nefericite formule care speculeaza politic bucuria si trairea unui oras dornic sa vada sportivitate, competitii puternice, de înalt nivel si onoare. O mai fi loc de asa ceva?
Doru BORSAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE