La Papiu, ca-n „Beverly Hills 90210” Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

La Papiu, ca-n „Beverly Hills 90210”

alex_poza_noua_38.jpg
Îmi spunea cineva, zilele trecute, sa o las mai moale cu criticile din editoriale si sa încerc sa mai vad, macar din când în când, si partea optimista a lucrurilor. Greu de realizat, însa nu imposibil…
Am facut ieri o vizita la Colegiul National „Alexandru Papiu Ilarian”, în urma careia trebuie sa recunosc ca am ramas placut impresionat de ce am vazut. Astfel, m-am întors la redactie amintindu-mi de „Beverly Hills 90210”, serialul care facea ravagii în rândul liceenilor (si nu numai) la începutul anilor 90.
Pentru cei care nu cunosc, o mare parte din actiunea filmului se petrecea la o scoala de lux din Beverly Hills, dotata cu toate conditiile necesare unui tânar pentru a-si întregi educatia. Evident, conditiile erau demne de domeniul science-fiction pentru unitatile de învatamânt din România, care se confrunta cu nenumarate lipsuri.
La Papiu însa, viitorul suna bine. În curând mansardarea colegiului se va încheia, ceea ce va însemna aproape 20 de sali noi de cursuri pentru elevi, care în prezent pot fi monitorizati on-line de catre parinti, care au posibilitatea sa vada notele si absentele odraslelor doar accesând site-ul scolii. Biblioteca dotata corespunzator, statie radio cu circuit intern, muzica în pauze si lista ar putea continua cu doua proiecte interesante, pe care conducerea spera sa le finalizeze în cursul acestui an scolar: o sala de fitness unde liceeni vor avea posibilitatea sa faca miscare de întretinere si un sistem de monitorizare menit sa ofere siguranta tuturor persoanelor implicate în procesul educativ.
„Suntem norocosi ca avem asemenea elevi, iar ei sunt norocosi ca ne au pe noi”, spunea la un moment dat directorul colegiului, Simion Bui. Norocul e de fapt reciproc, deoarece oferind conditii optime elevilor, rezultatele investitiilor nu vor întârzia sa se vada in rezultatele scolare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE